Terug

Volg Hart van Nederland

Bewoners Grootebroek bouwen eigen flitspaal in strijd tegen verkeers- en geluidsoverlast

Bewoners Grootebroek bouwen eigen flitspaal in strijd tegen verkeers- en geluidsoverlast

nieuws

16 sep 2022, 22:13

Christa Schwab en de andere bewoners van de Raadhuislaan in Grootebroek worden stapelgek van het langsracende verkeer op de nabijgelegen brug. Omdat ze bij de gemeente meerdere malen aandacht hebben gevraagd voor de overlast die ze ervaren, maar nul op het rekest krijgen, hebben ze zelf maar een flitspaal in elkaar geflanst.

"Goed gemaakt hé?", vraagt Christa met gepaste trots. "Zo willen we aandacht vragen voor alle mensen die hier veel te hard rijden en het grote verkeer dat hier langsdendert. Daar worden we helemaal gek van. Aangezien de gemeente niet zoveel doet, hebben we uit wanhoop zelf iets in elkaar gezet."

Want niet alleen rijden er op hoge snelheid voertuigen op de weg die er helemaal niet mogen rijden, zoals vrachtwagens en trekkers, ook is de weg ontzettend slecht onderhouden. Door de hobbels en deuken zorgt zelfs een gewone auto voor onnodig veel kabaal op de brug. "Mensen liggen te schudden in hun bed. We zijn allemaal wanhopig", legt Christa uit.

Omleidingen

Wat de gemeente kan doen om de omwonenden weer een goede nachtrust te geven? "Wij willen dat de snelheid uit de motorvoertuigen gehaald wordt, en dat het vrachtverkeer en het zware boerenverkeer omgeleid wordt." Tot die tijd hebben ze geen andere keus dan te hopen dat de zelfgebouwde flitspaal enige soelaas brengt.

Beeld: GLOCALmedia

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.