Terug

Volg Hart van Nederland

Belgen ondersteboven van blunder met Nederlandse vlag tijdens bezoek Rutte

Belgen ondersteboven van blunder met Nederlandse vlag tijdens bezoek Rutte

Politiek

25 jan 2023, 15:33

Je zou het haast als een soort Belgenmop kunnen insteken, maar zo flauw zijn we bij Hart van Nederland ook weer niet: onze zuiderburen hebben geblunderd tijdens een bezoek van premier Mark Rutte aan zijn Belgische ambtsgenoot Alexander De Croo. Tijdens dat bezoek hing de Nederlandse vlag namelijk op zijn kop, haast als een boerenprotest.

Vrolijk lachend staan de politici op de foto, gemaakt in de ambtswoning van de Belgische premier in Brussel, na afloop van een gesprek. Op de achtergrond prijken drie vlaggen: de Europese, de Belgische en dus de Nederlandse vlag. Alleen hangt die laatste op zijn kop.

Een simpele vergissing natuurlijk, maar ook een die een tikje gevoelig ligt in ons land. De boeren gebruiken de omgekeerde Nederlandse driekleur om te protesteren tegen het stikstofbeleid van kabinet-Rutte.

Je hoeft niet lang te kijken om te zien wat er niet klopt:

Rutte en De Croo geven elkaar een hand voor een aantal vlaggen. De Nederlandse vlag hangt omgekeerd.

Rutte en De Croo geven elkaar een hand voor een aantal vlaggen. De Nederlandse vlag hangt omgekeerd.

Rechtgezet... eh... gehangen

De fout is de Belgen zelf ook opgevallen en ze gaan er bijzonder sportief mee om. De Croo plaatste woensdagmiddag een videoboodschap op Twitter. Daarin bedankt hij Rutte voor het gesprek dat ze hebben gehad. "Het was een goed gesprek onder vrienden. Wij Nederlanders en Belgen hebben zo veel thema's waar we samen mee kunnen optrekken in Europa."

Na het dankwoord gaat De Croo snel over tot het rechtzetten van de fout. "Maar... één niet onbelangrijk detail", zegt hij terwijl hij naar de drie vlaggen toeloopt. "De Nederlandse vlag, die hoort wel zo." En jawel: onze nationale driekleur is weer op de juiste manier opgehangen.

Beeld: Alexander De Croo op Twitter / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.