Terug

Volg Hart van Nederland

Baudet werkt zich in de sportschool in het zweet, maar doet hij het wel goed?

Politiek

9 feb 2023, 09:31

Een video waarin Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet een sportoefening doet, kan rekenen op veel reacties op Twitter. In de video is te zien hoe Baudet een halter zo vaak mogelijk probeert te liften.

Hij doet flink z'n best, kan wel worden gesteld. Aan zijn gezicht is af te lezen dat hij na een aantal herhalingen moeite krijgt met de oefening. Een man ernaast lijkt hem te coachen. Ze zijn samen regelmatig te zien in video's op TikTok.

'Ik wil dit zo graag on-zien'

Nienke 's Gravemade plaatste de TikTok-video dinsdag op Twitter met de tekst "Ik had vandaag bedacht dat ik m'n ogen wilde laten laseren, maar nu niet meer." Daarmee suggereert ze dat ze een pompende Baudet liever niet had gezien. En zij is niet de enige, blijkt uit de vele reacties onder haar bericht.

"Ik wil dit zo graag on-zien", reageert iemand bijvoorbeeld. "En nu moet ik proberen te vergeten wat ik net gezien heb!", zegt een ander.

Volgens een aantal mensen doet Baudet de oefening bovendien verkeerd. Presentator Tim Hofman vertelt hem hoe het wel moet:

Anderen laten hem liever in zijn waarde en zeggen zelfs dat het plaatsen van de video 'fatshaming' (het belachelijk maken van iemand met overgewicht) is.

De FvD-leider zorgt vaker voor opmerkelijk nieuws. In Vandaag Inside vertelde schrijver Özkan Akyol eerder een anekdote over een hotelovernachting met Baudet:

Eus vertelt anekdote over hotelovernachting met Baudet: 'Toen dacht ik: deze gozer spoort niet!'
2:51
Eus vertelt anekdote over hotelovernachting met Baudet: 'Toen dacht ik: deze gozer spoort niet!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.