Terug

Volg Hart van Nederland

FVD-leider Baudet komt met coronaboek op nummr 1 binnen in bestsellerslijst

FVD-leider Baudet komt met coronaboek op nummr 1 binnen in bestsellerslijst

Politiek

9 mrt 2022, 13:32

Thierry Baudet sleept deze week de eerste plek binnen van de Bestseller 60. Met zijn boek Het Coronabedrog was hij in de afgelopen zeven dagen het best verkochte boek in Nederland, meldt de boekenkoepel CPNB woensdag.

Het is niet bekend hoeveel exemplaren er precies zijn verkocht, want deze gegevens deelt het CPNB nooit. In het boek geeft Baudet zijn visie op de coronacrisis van de afgelopen twee jaar.

'85.000 euro verdiend'

De inkomsten die Baudet verwerft uit de verkoop van zijn boeken liggen momenteel onder vuur. De Forum voor Democratie-voorman weigert zijn neveninkomsten vast te leggen in het openbare register van de Tweede Kamer, zoals dat wel zou moeten. NU.nl meldde eerder dit jaar dat Baudet zeker 85.000 euro heeft verdiend aan de verkoop van eerdere boeken.

Gedragscode

Voor Kamerleden geldt een gedragscode, waarin onder meer is vastgelegd dat zij extra inkomsten en giften moeten melden. Dat moet belangenverstrengeling of de schijn daarvan voorkomen. Als iemand niet meewerkt, kunnen er dus ook sancties worden opgelegd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.