Terug

Volg Hart van Nederland

Asiel in Zwolle wil speciaal verblijf bouwen voor 'wolfjes' Bonny en Clyde

Dieren

29 apr 2022, 22:14

Ruim drie jaar geleden werden ze gevangen in een bos in Vilsteren en daarna ondergebracht in het dierenasiel in Zwolle: twee schuwe honden zonder chip en zonder baasje. Inmiddels is het duo omgedoopt tot Bonny en Clyde en weten ze dat de honden voor meer dan één derde de genen van de wolf in zich dragen.

Door hun wilde trekjes zijn ze dus niet te plaatsen in een normaal gezin of huis, want ze hebben naast hun hele lieve hondeneigenschappen, ook echt een wolvenkarakter. Nu is er een crowdfundingsactie gestart voor een permanent verblijf op het terrein van het dierenasiel zodat ze daar voorgoed kunnen blijven.

Verblijf voor 'onplaatsbare' honden

"We hebben wel een poging gedaan om te onder te brengen in een normaal huishouden, bij een huis waar ze een groot erf echt veel maatregelen genomen, maar de twee wisten toch te ontsnappen," aldus asielbeheerder Geesje van den Berg. "Ik hoorde op een gegeven moment dat er in sommige asiels in het buitenland, voor dit soort 'onplaatsbare' honden, speciale verblijven worden gebouwd, dus dat leek ons ook wel wat voor deze twee. Nu is er een crowdfunding gestart voor een permanent verblijf op het terrein van het dierenasiel zodat ze daar voorgoed kunnen blijven."

Het is niet helemaal bekend waar het duo vandaan komt. Een illegale fokker in Duitsland zou windhonden kruisen met wolven om zodoende de ultieme illegale stropershond te fokken. Volgens het asiel moeten Bonny en Clyde daar vandaan komen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.