Terug

Volg Hart van Nederland

Niet zuipen op Koningsdag in Amsterdam: 'Maximaal 1 blikje bier per persoon'

Niet zuipen op Koningsdag in Amsterdam: 'Maximaal 1 blikje bier per persoon'

nieuws

26 apr 2022, 12:15

Ga jij woensdag Koningsdag vieren in Amsterdam en was je van plan om met meerdere alcoholische versnaperingen op pad te gaan? Dan gaat dat feestje helaas niet door. Om te voorkomen dat de stad wordt overspoeld met dronkaards die door de straten zwalken, heeft de gemeente Amsterdam een opmerkelijke maatregel ingesteld.

Wie met een sixpack bier of flessen wijn het centrum van de stad in gaat, komt bedrogen uit. De gemeente schrijft op haar website overmatig alcoholgebruik zoveel mogelijk te willen beperken. Daarom mogen mensen die woensdag de straat op gaan om Koningsdag te vieren maximaal één alcoholisch drankje bij zich hebben. Een thuistap of een sixpack wordt gezien als meerdere stuks en zijn dan ook niet toegestaan.

Strenge regels voor winkeliers

Voor winkeliers gelden ook strengere regels. Zij mogen per klant maximaal één flesje of blikje alcohol verkopen. Die versnaperingen mogen niet gekoeld zijn en mogen niet buiten op straat worden verkocht. Daarnaast mogen winkels geen alcohol verkopen aan klanten die al teveel hebben gedronken en is de verkoop van sixpacks en kratten verboden.

Deze regels gelden op Koningsdag van 06.00 uur 's ochtends tot middernacht.

Tips voor op de vrijmarkt: zo verkoop je je prullen én koop je een parel
1:25
Tips voor op de vrijmarkt: zo verkoop je je prullen én koop je een parel

Foto ter illustratie, via ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.