Terug

Volg Hart van Nederland

Amerikaanse talkshowhost lyrisch over Den Haag: 'Mensen hebben hier échte gesprekken'

Amerikaanse talkshowhost lyrisch over Den Haag: 'Mensen hebben hier échte gesprekken'

Entertainment

21 apr 2022, 17:45

Het 'dorp' Den Haag is hot news aan de andere kant van de grote plas. De woonplaats van de koning, het politieke centrum van ons land en de plaats waar het Internationaal Gerechtshof zetelt, wordt door een van de hosts van de Amerikaanse talkshow Hoda & Jenna (NBC) zeer aangeraden voor een tripje. "In vergelijking met hier, zit niemand daar op zijn telefoon. Het is er geweldig."

Televisiepersoonlijkheid en journalist Hoda Kotb presenteert samen met Jenna Bush Hager (de dochter van oud-president George W. Bush) de talkshow Today with Hoda en Jenna. Hoda vertelt in de uitzending over haar ervaringen in Den Haag. Om te zeggen dat ze lyrisch is over de 'mooie stad achter de duinen', is nog zacht uitgedrukt.

Hoda was in Den Haag voor de Invictus Games, het internationale multisportevenement voor militairen en veteranen die lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt. De journaliste had daar een interview met prins Harry.

Cultuurschok

Om het interview heen had ze wat tijd op iets van Den Haag te zien. Wat ze zag heeft een blijvende indruk gemaakt op Hoda. "Voordat ik erheen ging, wist ik niet wat Den Haag was", begint ze te vertellen. "Ik wist dat er een gebouw zou staan waar er processen (Internationaal Strafhof) worden gehouden, maar het schijnt een heel mooi dorp te zijn met brede straten en overal kanalen met woonboten en iedereen fietst daar."

De grootste cultuurschok voor de Amerikaanse was dat 'niemand op zijn of haar telefoon zat': "Ik belde mijn moeder om te vertellen dat ze hier niet aan telefoons doen. Ze hebben wel telefoons maar ze kiezen om die niet de hele dag door te gebruiken. Mensen eten hier rustig een ijsje en hebben échte gesprekken. Niet zo als tieners hier waarbij hun mobieltje vastgelijmd lijkt te zijn aan hun hand."

Inmiddels in co-host Jenna helemaal enthousiast over de stad: "Gaan wij verhuizen naar Den Haag? Brengen we de show naar Den Haag toe?"

Dorp of stad

Op social media vallen mensen vooral over het feit dat Hoda Den Haag een dorp noemt en niet een stad. "Ik snap dat Amerikanen denken dat het een dorp is, vergeleken met de Amerikaanse standaard voor een stad. Maar het is een stad, niet een dorp", laat een twitteraar weten.

Een ander punt van kritiek is dat Hagenaars wel degelijk met hun telefoon in hun hand lopen. "Wij gebruiken onze telefoons net zoveel als mensen in andere delen van de wereld. Den Haag is wél een geweldige plek om te wonen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.