Terug

Volg Hart van Nederland

Airfryer-Izaak bakt kaassoufflés in de trein: 'Ik had gewoon een beetje trek'

Entertainment

14 dec 2022, 22:40

Reizigers in de trein tussen Tilburg en Den Bosch zullen dinsdagmiddag vreemd hebben opgekeken toen ineens iemand een airfryer uit een tas haalde, die aansloot en kaassoufflés ging bakken. De opmerkelijke actie is gefilmd en de beelden gaan het hele internet over. De bakker in kwestie is Izaak Mbungu, die zijn stunt heel simpel weet te verklaren: "Ik had gewoon een beetje trek."

Het is woensdag 14 december, halverwege de middag, als Omroep Brabant een artikel online plaatst over de actie. Corrado Francke, een oud-stagiair van de omroep, had namelijk iets opmerkelijks gespot: een man die met een airfryer in de trein zat. "Ik rook frituur en ben gaan kijken. Toen ik zag wat er aan de hand was, filmde ik gelijk", zegt hij tegen Hart van Nederland.

"Ik vond het erg opmerkelijk en grappig om te zien", zegt hij. Volgens Corrado zat Izaak "in zijn eigen wereld" en deed hij alsof het "de normaalste zaak van de wereld was." Corrado speelt de beelden vervolgens door aan de redactie van de omroep. Die maken er een artikel van, wat bij andere (sociale) media opvalt. Resultaat: de actie gaat viraal.

De man die nu met zijn gezicht én airfryer overal te zien is, is de 23-jarige Izaak Mbungu. Hij heeft een populair TikTok-account en is hard op weg naar volger nummer 200.000. Hij vertelt tegen Hart van Nederland dat hij wel kan lachen om alle aandacht en op zijn account heeft hij er al een video aan gewijd.

Inflatiebestrijding

Maar eerst maar even naar het begin: waarom zijn er op zijn tijdlijn tal van video's te zien waarin hij met een airfryer op stap is? De uitleg is simpel. Izaak vertelt: "Ik ga naar scholen toe en verkoop dan voor 50 cent per stuk kaassoufflés." De Brabander doet dit naar eigen zeggen omdat schoolsnacks vaak heel duur zijn. "En we hebben te maken met een flinke inflatie, dus ik wilde op een unieke manier iets doen, strijden tegen die inflatie."

De airfryer neemt hij mee vanuit huis, die had zijn gezin al in bezit. "De kaassoufflés koop ik iedere dag gewoon vlak voor ik ga bakken bij een school in de supermarkt en neem ze dan mee." Omdat hij filmpjes maakt van deze acties en die deelt, komen er veel reacties op. "Gisteren was ik bij de Hogeschool Rotterdam en onder die video stonden al zeker zevenhonderd verzoeken om ook eens bij andere scholen langs te komen."

Inmiddels is Izaak al zo veel scholen afgegaan, dat hij het amper nog kan bijhouden. "Die airfryer heeft inmiddels al meer steden gezien dan mijn zusje", grapt hij.

Kaassoufflé, iemand?

Terug naar de situatie in de trein, want daarmee gaat Izaak nu viraal. Hij komt net terug van het eerdergenoemde bezoek aan de Hogeschool in Rotterdam, als zijn maag ter hoogte van Tilburg een beetje begint te knorren. "Ik kreeg gewoon een beetje trek en had nog wat kaassoufflés over. Dus toen heb ik de airfryer maar aangesloten om er een paar te bakken."

Het levert hem tal van reacties op in de coupé. "Sommige mensen vroegen zich af of het wel mocht. Anderen vonden het grappig en begonnen te filmen. Ik heb nog gevraagd of iemand trek had in een kaassoufflé, maar niemand wilde." Voor zover Izaak weet is zijn actie niet opgemerkt door het treinpersoneel van dienst. "Maar op de heenweg zag een conducteur wel mijn tas met airfryer en kaassoufflés en zei hij dat hij er wel eentje zou lusten", zegt hij lachend.

Opmerkelijke momenten in de media worden iedere dag besproken in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK. Luister mee:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Beeld: Corrado Francke

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.