Terug

Volg Hart van Nederland

Je leven staat op z'n kop in dit absurde huis in Workum

Je leven staat op z'n kop in dit absurde huis in Workum

wonen

19 mei 2023, 19:37

Voor wie z'n leven helemaal onderste boven wil gooien zonder moeite is hier een unieke buitenkans. Op Funda staat namelijk een heel bijzonder appartement in een boerderij te koop. Toekomstige eigenaars moeten wel helemaal ondersteboven zijn van hun nieuwe stulpje, als ze in het Friese Workum willen gaan wonen.

Misschien moet je twee keer met je ogen knipperen wanneer je langs deze boerderij rijdt, maar het is toch echt waar: alles staat op z'n kop. Het was geen dronken architect die dit maakte, nee het is een bewuste keuze. Het appartementencomplex staat bekend als het 'Lânskip' en is gelegen in een rustige omgeving tussen Hindeloopen en Workum, midden in de weilanden.

Het complex, gebouwd in 2020, is ontworpen door Rein Hofstra. Het appartement wat vrij komt heeft een oppervlakte van ongeveer 124 vierkante meter en bevindt zich op de eerste etage. Hofstra nam inspiratie uit de oude naastgelegen boerderij. Er zijn twee slaapkamers en er is een berging op de begane grond. Mensen met groene vingers kunnen helemaal los gaan want de woning heeft een stukje tuin.

Geen plafond geplakte stoelen

Wanneer je binnenloopt komt alles gelukkig weer gewoon op z'n plaats te staan. De meubels zijn namelijk niet aan het plafond geplakt. Er is binnen veel gewerkt met hout en door de grote ramen heb je veel licht inval. Je hoeft ook niet bang te zijn voor een hoge energierekening. Er liggen 85 zonnepanelen niet zichtbaar op het platte dak en door de triple-beglazing is het huis zeer goed geïsoleerd.

Buiten heb je uitzicht op een prachtig weiland en kan je in de zomer samen met de andere bewoners buiten zitten rond een kampvuur. Voor de waterratten onder ons kan je ook nog een plons wagen in het IJsselmeer. De nieuwe eigenaar zal wel zijn of haar spaarpot om moeten keren om de sleutels te bemachtigen. De opmerkelijke woning staat te koop voor 419.000 euro.

Er staan wel vaker advertenties voor opvallende pareltjes op Funda. Zo stond er eerder een oude bunker in Amsterdam te koop, voor maarliefst 1,1 miljoen euro.

Peperdure bunker volgens eigenaar 'perfect voor Ali B. of Marco Borsato'
2:17
Peperdure bunker volgens eigenaar 'perfect voor Ali B. of Marco Borsato'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.