Terug

Volg Hart van Nederland

Eieren vliegen je om de oren tijdens 25ste 'WK' eiergooien in Westerbork

Eieren vliegen je om de oren tijdens 25ste 'WK' eiergooien in Westerbork

nieuws

18 apr 2022, 22:44

Wat is er met Pasen nou leuker dan smijten met eieren? In het Drentse Westerbork doen ze al jaren niet anders. Al 25 jaar zelfs trekt heel het dorp naar het centrum voor het jaarlijkse kampioenschap eiergooien.

De deelnemers moeten een koppel vormen en een rauw ei overgooien. Het duo dat de grootste afstand weet te gooien én te vangen wint. Maar: het ei moet wel heel blijven. Romee Doldursum en Gerald Zeewuster oefenden in de moestuin. Oefening baart kunst: het duro gooide succesvol over een afstand van maar liefst 27,9 meter en dat deed niemand hen na.

Ook in Breda was het deze tweede paasdag weer tijd voor een oud-Hollands potje eiergooien

Het is tweede paasdag in Breda en dat betekent: eiergooien!
0:27
Het is tweede paasdag in Breda en dat betekent: eiergooien!

Beeld van eiergooien in Breda: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.