Terug

Volg Hart van Nederland

Onderhandelingen nieuwe politie-cao volgens ACP vastgelopen

Onderhandelingen nieuwe politie-cao volgens ACP vastgelopen

nieuws

18 dec 2020, 18:40

De onderhandelingen over een nieuwe politie-cao zijn vastgelopen, meldt de politievakbond ACP. Het kabinet is "niet bereid extra geld te verstrekken om aan de looneis van de politiebonden te voldoen", aldus de ACP mede namens andere politiebonden. "Een doffe tegenvaller die bij onze leden veel teleurstelling zal oproepen - en ongetwijfeld de nodige actiebereidheid." De politiebonden eisen een structurele loonsverhoging van 2,5 procent in zestien maanden tijd, en twee keer een eenmalige uitkering van respectievelijk 350 en 300 euro bruto.

Meningsverschil loonontwikkeling

Volgens de politieleiding waren de onderhandelende partijen elkaar dicht genaderd op verschillende cao-onderwerpen, maar bestond er nog verschil van mening over de loonontwikkeling. Daarom is besloten de kwestie voor te leggen aan het kabinet. En dat liet vrijdag weten dat "de beschikbare loonruimte voor de publieke sector voldoende is om voor 2021 koopkrachtbehoud mogelijk te maken. Vanwege de economische gevolgen van de coronacrisis ziet het kabinet geen financiële mogelijkheden om de loonruimte verder te verhogen", aldus de politie in een persverklaring. Sinds half oktober wordt er al over de nieuwe politie-cao onderhandeld. Het huidige akkoord loopt op 31 december af. Het korps telt 63.000 fulltimebanen, waarvan ongeveer 50.000 operationeel. De politie is naar eigen zeggen de grootste werkgever van Nederland. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.