Terug

Volg Hart van Nederland

Inwoners Loil geschokt door brand in zalencentrum: 'We hebben hier onze bruiloft gevierd'

112

20 okt 2019, 14:49

Verslagen staan omwonenden te kijken naar de smeulende restanten van zalencentrum Lara. Het complex in Loil is afgebrand. Vrijwel iedereen heeft herinneringen aan het zalencentrum in het hart van het Gelderse plaatsje. De brand is een flinke schok voor een buurvrouw. "Het is een beeld van Loil, je komt Loil inrijden en het is toch wel een middelpunt. Het is gewoon een mooi gebouw. Mooie feestjes gevierd hier, carnaval." Een andere vrouw kijkt naar het verloren gebouw: "Nostalgie hè, we hebben de bruiloft hier gevierd. Het doet je wel wat. Het is echt triest. Heel erg jammer dit."

Evacuatie van buren

Tijdens de brand zijn bewoners van acht woningen in de buurt van het zalencentrum uit hun huis gehaald. "Mijn vader klopte ons uit bed. We moesten zo snel mogelijk het huis uit." Een buurjongetje dacht eerst aan een grap: "We dachten dat iemand aan het belletje lellen was, maar opeens stond buurman Raymond voor de deur. Alles was onder de rook. Toen zijn we zo snel mogelijk naar de kerk gegaan, we zijn geëvacueerd."

'We zijn alles kwijt'

"Ik dacht dat het een klein brandje zou zijn toen ik gebeld werd door de buren", zegt een van de eigenaren van het afgebrande zalencentrum met tranen in zijn ogen. "Toen ik aankwam schrok ik me kapot, ik had nog nooit zo'n grote brand gezien. We zijn nu alles kwijt, wat kan ik nog zeggen?" Lees ook: Grote brand in zalencentrum woonwijk Loil, acht woningen ontruimd De brand is rond half drie zondagnacht gemeld. De brandweer heeft zich vooral gericht op de gebouwen rond het zalencentrum. Die zijn behouden doordat de brandweer ze met water beschermd hebben. Er waren nog zorgen over asbest, maar onderzoek heeft uitgewezen dat er geen deeltjes bij de huizen in de buurt neergekomen zijn. Het nablussen heeft nog enige uren in beslag genomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.