Terug

Volg Hart van Nederland

Noodtoestand in Nieuw-Zeeland door orkaan, Nederlandse Mark vertelt over de ravage

Noodtoestand in Nieuw-Zeeland door orkaan, Nederlandse Mark vertelt over de ravage

nieuws

16 feb 2023, 22:46

Enorme modderstromen, elektriciteitskabels die naar beneden komen en onbegaanbare wegen. In Nieuw-Zeeland is de noodtoestand uitgeroepen vanwege orkaan Gabrielle. Minstens zeven mensen zijn omgekomen, onder hen een kind en twee brandweerlui.

De natuurramp heeft sinds zondag verwoestingen aangericht in grote delen van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland en het noodweer is nog niet gestopt. Veel plaatsen zijn overstroomd, bruggen en wegen zijn weggespoeld en gebouwen staan onder water of modder. Negenduizend huizen zijn onbewoonbaar.

Telefoon- en internet plat

Op veel plekken is geen elektriciteit en ligt het telefoon- en internetverkeer plat. Waarschuwingen voor storm met zware regenval en hagel blijven ondertussen komen. Gebieden worden nog steeds geëvacueerd omdat ze onder water kunnen lopen door hevige onweersbuien.

De Nederlander Mark de Vogel zit in Nieuw-Zeeland en beschrijft de enorme chaos:

De premier van Nieuw-Zeeland spreekt van het heftigste noodweer dat het land in de afgelopen 100 jaar heeft meegemaakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.