Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland trekt 10 miljoen uit voor aardbevingslachtoffers in Syrië

nieuws

8 feb 2023, 12:19

Het kabinet draagt 10 miljoen euro bij aan noodhulp voor aardbevingsslachtoffers in Syrië. Dat heeft minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BHOS) bekendgemaakt.

De hulpverlening in Syrië is volgens haar ingewikkeld doordat hulpverleners zelf ook getroffen zijn en er geen diplomatieke banden met het land meer zijn. Het land heeft wel om hulp gevraagd.

Het geld gaat goeddeels naar fondsen van de Verenigde Naties waarmee tenten, dekens, voedsel en water verstrekt worden, meldt het ministerie. De overige 3 miljoen euro gaat naar Nederlandse hulporganisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance. Het geld komt bovenop het geld dat is uitgegeven aan het Nederlandse zoek- en reddingsteam Urban Search and Rescue (USAR). Dat team is in Turkije aan het werk, grotendeels ook op kosten van BHOS.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.