Terug

Volg Hart van Nederland

Moordverdachten Wiersum ook verdacht van dubbele moord Suriname

Moordverdachten Wiersum ook verdacht van dubbele moord Suriname

112

8 dec 2020, 10:39

Naar de twee mannen die worden verdacht van het uitvoeren van de moord op advocaat Derk Wiersum loopt ook een onderzoek in verband met een dubbele moord in Suriname, vorig jaar. Dat meldde het Openbaar Ministerie dinsdag op een tussentijdse zitting in de zaak-Wiersum. Verdachten Moreno B. en Giërmo B. (geen familie) zijn "al eerder met elkaar op pad geweest", aldus de officier van justitie. Lees ook: Jaar na moord op advocaat Derk Wiersum, drie verdachten voor de rechter

Onderzoek in beginnende fase

Volgens het OM is gebleken dat de twee mannen in maart 2019 vanuit Parijs via Frans Guyana naar Suriname zijn gereisd. In de periode dat zij daar verbleven is in Suriname een dubbele moord gepleegd, aldus het OM. Om welke dubbele moord het gaat, vermeldde de officier van justitie niet. Het onderzoek bevindt zich in een beginnende fase, aldus het OM.

Lees ook: Vlaggen halfstok en minuut stilte: collega’s staan jaar later stil bij moord op Derk Wiersum

Derk Wiersum was de advocaat van de kroongetuige in Marengo, het grote liquidatieproces waarvan Ridouan Taghi het middelpunt is. De raadsman werd op 18 september 2019 doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. Behalve de twee uitvoerders is ook Anouar T. verdachte in de zaak. Hij zou een faciliterende en coördinerende rol hebben gespeeld. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.