Terug

Volg Hart van Nederland

Monumentale boerderij in Groningen afgebrand, bewoners veilig maar katten spoorloos

Monumentale boerderij in Groningen afgebrand, bewoners veilig maar katten spoorloos

112

11 dec 2020, 07:46

Een monumentale boerderij aan de Poortweg in het Groningse Oudeschans is vrijdagochtend volledig afgebrand. De bewoners van het pand konden op tijd wegkomen maar het lot van hun twee katten, die nog binnen zouden zitten, is nog onbekend. De brand was zo hevig dat brandweerlieden een poging om de brand van binnenuit te bestrijden voor hun eigen veiligheid moesten staken. Er is onder meer een hoogwerker ingezet om de brand onder controle te krijgen. Het nablussen van de brand gaat nog uren duren.

Rookontwikkeling

De rookontwikkeling is enorm, dus wordt omwonenden geadviseerd deuren en ramen te sluiten. Hoe de brand kon ontstaan, is nog onduidelijk. https://twitter.com/BRWGroningen/status/1337286321757429761 Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.