Misdaad

Vrachtwagen van PostNL overvallen in Den Haag, pakketjes zijn spoorloos

Sommige mensen zullen langer op hun pakketje moeten wachten. Maandagavond is namelijk een vrachtwagen van PostNL overvallen op bedrijventerrein Forepark in Den Haag.

De politie kreeg rond 18.15 uur een melding binnen: een vrachtwagen met pakketjes was overvallen op de IJssel in Den Haag. Volgens een woordvoerder van PostNL was de chauffeur bezig om pakketjes op te halen bij bedrijven, om ze daarna naar een sorteercentrum te brengen. Toen agenten aankwamen, hadden de daders alweer de benen genomen.

Rolcontainer met pakketjes

Hoeveel buit de overvallers hebben gemaakt, is niet duidelijk. Volgens PostNL hebben de daders zeker één rolcontainer meegenomen. De politie onderzoekt of er nog meer pakketjes gestolen zijn.

De chauffeur kwam met de schrik vrij en raakte niet gewond. Hij is wel erg geschrokken, aldus de woordvoerder.

Van dezelfde webshop

De gestolen pakketjes zijn van dezelfde webshop. Gedupeerde ontvangers krijgen van de webshop te horen dat hun pakketje met vertraging zal worden bezorgd.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben, worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Ook mensen die videobeelden van de overval hebben, worden gevraagd contact opnemen. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.