Misdaad

Overvallers slaan verkoper Kruidvat in Zaandam met hamer op het hoofd

Twee mannen hebben gistermiddag tijdens een overval op de Kruidvat in Zaandam een verkoper met een hamer op het hoofd geslagen. De getroffen medewerker moest met een ambulance naar het ziekenhuis.

“Het bloed stroomde over zijn hoofd”, vertelt Mario van Uden, eigenaar van de brillenzaak ernaast, tegen Hart van Nederland. Hij was er als eerste bij. “Ik heb het niet zien gebeuren, maar ik heb de twee mannen wel zien wegvluchten op een scootertje. Ik heb begrepen dat het onderzoek loopt, maar ik weet niet of de daders al zijn gepakt.”

De politie deelt dat de twee overvallers nog niet zijn gepakt. Ze waren beiden in het donker gekleed en droegen een helm. Volgens de politie hadden de twee ook nog iets bij zich dat leek op een vuurwapen. Nadat ze een greep deden in de kassa, gingen de twee ervandoor in de richting van Westzaan.

Kruidvat in Zaandam vandaag gesloten

Volgens de opticien is de Kruidvat-medewerker de nacht goed doorgekomen, al heeft het voorval van gisteren een behoorlijke impact. Het overvallen Kruidvat-filiaal in het Zaanse winkelcentrum Westerwatering is vandaag wegens omstandigheden de hele dag gesloten.

Beeld: Google Streetview