Terug

Volg Hart van Nederland

Zweedse verdachte herinnert zich niks van neersteken Nederlands meisje (10)

112

3 mrt 2023, 22:32

De man die afgelopen donderdag in de Zweedse stad Göteborg een 10-jarig Nederlands meisje heeft neergestoken, zegt zich niks te herinneren van het incident, melden verschillende Zweedse media. De verdachte is vrijdagmiddag voorgeleid in de rechtbank van Göteborg.

De 35-jarige verdachte blijft in de cel en zijn geestelijke toestand wordt onderzocht, meldt de Zweedse krant Dagens Nyheter. Volgens de Zweedse omroep SVT is de man eerder veroordeeld voor diefstal en mishandeling en heeft hij een gevangenisstraf van 3 jaar uitgezeten.

Deze beelden van net na het steekincident waren eerder al te zien bij Hart van Nederland:

10-jarig meisje neergestoken in Zweden, beelden van steekincident
0:39
10-jarig meisje neergestoken in Zweden, beelden van steekincident

Bij de steekpartij raakte ook de 70-jarige oma van het meisje gewond aan haar arm toen ze haar probeerde te beschermen. De verdachte is direct na het incident opgepakt. Hij werd overmeesterd door omstanders die ingrepen en hem naar de grond werkten.

Eerder meldde de politie dat er niet wordt uitgegaan van een terreurdaad. Het Nederlandse meisje was in Zweden op bezoek bij haar Zweedse grootouders. Volgens de politie is er geen verband tussen de verdachte en het slachtoffer.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.