Terug

Volg Hart van Nederland

Zwaarbewapende politie haalt jongens met zwaard uit trein in Weesp

Zwaarbewapende politie haalt jongens met zwaard uit trein in Weesp

112

26 apr 2022, 13:55

Zwaarbewapende agenten zijn dinsdag rond het middaguur bij station Weesp op een melding afgekomen voor twee jongens met een wapen. Op beelden op Twitter is te zien dat in elk geval drie zwaarbewapende agenten door een helikopter worden afgezet dicht bij het station. Achteraf bleek het om een speelgoedzwaard te gaan.

De politie kreeg een melding dat iemand "met een mes of zwaardachtig voorwerp gezien was in de trein of op het perron", zegt een politiewoordvoerster. Vanwege het mogelijke gevaar voor anderen "namen we die melding serieus" en dus kwamen meerdere politie-eenheden naar het station. Het treinverkeer werd stilgelegd en reizigers meldden op Twitter dat ze niet uit de trein konden. "Wat is er aan de hand!?? Ik zit met mijn twee kids in de trein en de deuren kunnen niet open", schreef iemand.

Twee verdachten werden uit de trein gehaald en na een gesprek bleek de situatie volgens de politiewoordvoerster genuanceerder te liggen. De twee hadden een "speelgoedachtig nepzwaard" bij zich. De jongens werden in eerste instantie aangehouden, maar na "een kort, streng gesprek is besloten dat zij niet mee hoeven naar politiebureau".

De NS meldde rond 13.00 uur dat de vertragingen rond Weesp weer voorbij waren.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: screenshot Twitter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.