Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenbeul actief in Lelystad? Zoveelste overleden kat gevonden in het water

112

12 mrt 2023, 17:22

Duikers van de brandweer hebben zondagmiddag een kat uit het Gelderse Diep in Lelystad gehaald. Het is de zoveelste kat die in dat water wordt gevonden. Daarom denken omwonenden en de politie dat er een kattenhater actief is.

Omstanders zagen hoe een duiker het water inging en even later bovenkwam met een zwarte kat. Het lijkt erop dat het dier is overleden.

Twintig katten vermist

Een buurtbewoonster alarmeerde de dierenambulance toen ze de kat in het water zag liggen, schrijft Omroep Flevoland. De vrouw vaart bijna iedere dag over het kanaal om te zoeken naar vermiste katten uit de buurt, want dat zijn er een hoop. Vorige maand waren er nog twaalf baasjes hun dier kwijt, inmiddels zijn dat er al twintig.

De politie vermoedt dat iemand de huisdieren in het water gooit. De dieren kunnen niet zelf uit het kanaal komen doordat er sinds kort hogere beschoeiing ligt. Daarom verdrinken de katten. Volgens de omroep heeft de gemeente beloofd om snel trapjes en touwen langs de kant te plaatsen zodat dieren die in het water belanden - al dan niet door toedoen van een dierenbeul - makkelijker op de kant kunnen komen.

Afgelopen weken was het ook al raak in Lelystad:

Een mysterie in Lelystad: zeventien katten verdronken
2:02
Een mysterie in Lelystad: zeventien katten verdronken

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.