Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Schuilende plofkrakers gepakt dankzij inzet politiehelikopter

112

2 feb 2023, 12:59

De Duitse politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag drie Nederlanders opgepakt in verband met de plofkraak van een geldautomaat in Kierspe nabij Keulen. Hoewel de mannen aanvankelijk wisten te ontsnappen door zich in bosjes te verstoppen, is op beelden van een politiehelikopter te zien hoe ze uiteindelijk in de kraag worden gevat.

Getuigen hoorden rond 2.00 uur 's nachts meerdere explosies in de buurt van een geldautomaat aan de Friedrich-Ebert-Straße in Kierspe en belden direct de politie. De verdachte mannen lieten bij hun ontsnappingspoging een spoor van vernieling achter. Niemand raakte bij de explosies gewond.

Politiehelikopter

Na een uitgebreide zoektocht werd rond 2.25 uur het voertuig van de verdachten, een Audi, gespot in de omgeving van Wermelskirchen. Tijdens de achtervolging probeerden de verdachten de politieauto te misleiden met een laserpointer. In Odenthal wist de politie uiteindelijk het voertuig tot stilstand te brengen, maar de verdachten vluchtten te voet het bos in.

Een politiehelikopter hielp vanuit de lucht mee met de zoektocht vanuit de lucht en wist de verdachten met behulp van een warmtecamera op te sporen. De plofkrakers konden daarna worden opgepakt. De politie maakte bij de aanhouding gebruik van pepperspray.

Onderzoek

De verdachten zijn drie Nederlandse mannen van 23 en 24 jaar oud. In de auto werd veel bewijsmateriaal aangetroffen en het voertuig is in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie onderzoekt momenteel of er verbanden zijn met andere criminele activiteiten.

Donderdag is ook meer bekend geworden over een grote arrestatiegolf in Nederland van negen verdachten die in de Duitse deelstaten Beieren en Baden-Württemberg ruim 50 plofkraken zouden hebben gepleegd. Volgens de Nederlandse politie komen die verdachten onder meer uit Roermond, Echt, Utrecht, Amersfoort en Soesterberg. Vijftien gebouwen zijn doorzocht, met hulp van de Landmacht. In Roermond vond de politie explosieven, die tot ontploffing zijn gebracht. Bij de politieactie maandag zijn tienduizenden euro's contant geld, vermommingen en luxe horloges en kleren in beslag genomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.