Terug

Volg Hart van Nederland

Politie pakt 22 mensen op bij bekerfinale, Ajax-bussen teruggestuurd

Politie pakt 22 mensen op bij bekerfinale, Ajax-bussen teruggestuurd

112

17 apr 2022, 21:22

De politie heeft tot dusver 22 personen aangehouden bij de bekerfinale zondag tussen Ajax en PSV in De Kuip in Rotterdam. Een politiewoordvoerder stelt dat de aanhoudingen zijn verricht voor onder meer het gooien van vuurwerk en kleine vechtpartijtjes. Ook zijn voor de wedstrijd twee bussen met Ajax-supporters teruggestuurd.

Buiten De Kuip zijn zeventien mensen aangehouden en daarbinnen vijf. Voor de wedstrijd werd onder meer vanuit een bus met PSV-supporters vuurwerk gegooid naar een politiebusje. De politie te paard voerde daarna enkele charges uit tegen de supporters.

Ook raakten er in het stadion drie mensen gewond. Dat gebeurde vlak na de 2-1 voorsprong van PSV. Ajax-supporters braken toen uit hun vak en kwamen in een buurvak terecht. De politie en stewards grepen in om deze supporters weer terug naar hun plek te brengen. Hierbij raakten twee PSV-supporters lichtgewond. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis en konden ter plaatse behandeld worden. Eén agent raakte gewond aan zijn hand en moest naar het ziekenhuis voor controle en behandeling.

Bussen aan de kant gezet

Verder bevestigde een politiewoordvoerder berichtgeving van RTV Rijnmond dat voor de wedstrijd vier bussen met Ajax-supporters op de A15 bij Rhoon aan de kant waren gezet. De supporters maakten gebruik van een combiregeling en daarbij hoort ook fouillering door stewards. "We hadden informatie gekregen dat een groep zich moedwillig niet had laten fouilleren en daarom hebben we die bussen aan de kant gezet."

Twee bussen mochten na controle doorrijden en kwamen met vertraging bij De Kuip aan. De twee andere bussen zijn onder begeleiding van de Amsterdamse politie teruggestuurd naar Amsterdam omdat supporters drugs bij zich hadden.

PSV won de KNVB-beker voor de tiende keer door Ajax in de finale met 2-1 te verslaan.

ANP Beeld: Regio 15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.