Terug

Volg Hart van Nederland

Ongeveer 250 kalveren omgekomen in vlammenzee Elspeet

112

15 juni 2021, 16:13

Bij een zeer grote brand in drie schuren aan de Oude Hof in Elspeet zijn dinsdagmiddag zo'n 250 kalveren omgekomen. Dat schat een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Een nog onbekend aantal kalveren is gewond geraakt, zo meldt de brandweer ter plaatse.

Iets na half drie kwam een melding binnen over de brand. Binnen korte tijd schaalde de Veiligheidsregio op naar een zeer grote brand en werd uitgerukt met drie blusvoertuigen, vier waterwagens en een watertransportsysteem.

In totaal zijn drie van de zeven getroffen kalverenschuren volledig uitgebrand, maar is de brand nu wel meester. "De prioriteiten is nu het stoppen van de brand", aldus de officier van dienst.

Meeste dieren gered

Een veearts is ter plaatse om gewonde dieren te helpen. "Hoe triest ook, we zijn blij dat we bijna twee derde van de dieren hebben kunnen redden doordat we snel hebben opgeschaald", zegt de woordvoerder.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.