Terug

Volg Hart van Nederland

Zeer grote brand op industrieterrein Beesd, A2 afgesloten om explosiegevaar

Zeer grote brand op industrieterrein Beesd, A2 afgesloten om explosiegevaar

112

28 juli 2022, 22:16

Op een industrieterrein in het Gelderse Beesd woedt donderdagavond een enorme brand bij een auto-onderdelenbedrijf. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid vertelt aan Hart van Nederland dat er vermoedelijk een gasfles is geëxplodeerd en er mogelijk nog meer explosiegevaar is. Daarom is de A2 tussen Culemborg en Geldermalsen tot nader order uit voorzorg afgesloten vanwege de rook.

Het totale pand staat in lichterlaaie. De brandweer is inmiddels ter plaatse, maar het vuur is nog niet onder controle en de rookontwikkeling is gigantisch. Het is vooralsnog onbekend of er mensen in het gebouw aanwezig waren toen de brand uitbrak.

Inmiddels is er ook een NL-Alert verstuurd. "Blijf uit de rook, dit is altijd ongezond. Sluit bij overlast ramen en deuren en zet eventuele ventilatie uit", zo is te lezen in het alert. Ook op de A2 is inmiddels veel rook te zien.

De Veiligheidsregio heeft inmiddels het aantal hulpdiensten opgeschaald. Er is een derde peloton onderweg. Ook wordt er gecontroleerd of er gevaarlijke stoffen vrijkomen. Op Twitter wordt gewaarschuwd dat er mogelijk stankoverlast ervaren kan worden. Het advies blijft daarom om ramen en deuren dicht te houden.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.