Terug

Volg Hart van Nederland

Zeer grote brand in Westelijk Havengebied Amsterdam, rook in wijde omgeving te zien

112

8 juli 2022, 21:09

In Amsterdam is er brand uitgebroken bij een metaalbewerkingsbedrijf aan de Kwadrantweg in het Westelijk Havengebied. In de wijde omgeving is de flinke rookwolk te zien die is ontstaan door de brand.

Een woordvoerder van de brandweer zegt tegen Hart van Nederland dat de melding rond 19.40 uur binnenkwam. Er is met veel materiaal uitgerukt naar het terrein, waar een berg schroot in brand staat. Er wordt ook gebruik gemaakt van een blusboot. De brand is goed te zien in de stad. Het advies daar is om bij last van de rook ramen en deuren gesloten te houden.

Een woordvoerder van de brandweer legt uit dat er ook nog metingen verricht worden. "Rook is altijd schadelijk", zo legt hij uit, maar er wordt gekeken of er "extra gevaren zijn".

Flinke rookwolk

Op Twitter is te zien dat de rookwolk zelfs in Hoofddorp, IJmuiden en Lelystad te zien is. De rook slaat hard naar beneden richting de A10. Er is overleg tussen de brandweer, Rijkswaterstaat en de politie over de verkeerssituatie daar.

NL-Alert

Rond 21.10 uur is er een NL-Alert uitgestuurd naar bewoners uit de omgeving van de brand. Daarin wordt geadviseerd om naar binnen te gaan als je last hebt van de rook, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Ook wordt opgeroepen om weg te blijven van de locatie van de brand. De waarschuwing is ook verstuurd in het Engels. Rond 22:15 uur meldde de Brandweer via Twitter dat de rookontwikkeling afnam. Het blussen gaat nog uren duren.

NL-Alert Metaalbrand Amsterdam

NL-Alert Metaalbrand Amsterdam

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.