Terug

Volg Hart van Nederland

Zeer grote brand in natuurgebied Paaskamp bij Assen

112

5 mei 2023, 06:20

In natuurgebied Paaskamp bij Assen is in de nacht van donderdag op vrijdag even na twaalf uur een zeer grote natuurbrand uitgebroken, meldt de veiligheidsregio Drenthe. De brand is rond 02.30 uur bijna onder controle.

Het vuur verspreidde zich snel en beslaat een gebied van driehonderd bij honderd meter, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Doordat de brandweer zogeheten stoplijnen heeft gecreëerd is het onwaarschijnlijk dat de brand nog overslaat naar het omliggende gebied. Stoplijnen zijn met water bespoten stroken die verdere uitbreiding moeten stoppen.

Tientallen meters natuur in brand

Volgens de woordvoerder zijn minstens zestien blusvoertuigen ter plekke. Op beelden was te zien dat tientallen meters natuur in brand stonden. Inmiddels zijn de grootste vlammen al geslonken en is de brandhaard dus ingesloten. Wel zou het nablussen nog lang kunnen duren door de grondsoort: hoogveen kan onder de oppervlakte immers enige tijd blijven smeulen.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Mensen die in de omgeving wonen krijgen het advies om deuren en ramen te sluiten.

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.