Terug

Volg Hart van Nederland

Man (53) die 4-jarige kleuter in steegje Roden verkrachtte krijgt 1,5 jaar cel

112

7 apr 2022, 17:09

Peter O. (53) uit het Drentse Roden is donderdag veroordeeld tot anderhalf jaar cel en tbs met voorwaarden voor het verkrachten van een 4-jarig meisje. Het misbruik gebeurde in de zomer van 2020 in een steegje zijn woonplaats.

De kleuter was op 15 juni 2020 met een vriendinnetje vanuit een speeltuin naar huis aan het lopen toen de meisjes Peter O. tegenkwamen in een steegje bij de Geluklaan. De man sprak de kinderen aan terwijl zijn penis uit zijn broek hing en vergreep zich vervolgens aan het 4-jarige slachtoffertje.

Opnieuw in steegje

Beide kinderen renden daarna naar huis en vertelden hun ouders wat hen was overkomen. De politie ging snel het dorp in, maar de kinderverkrachter was toen al gevlogen. Er volgde een uitgebreid onderzoek en ook het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zedenzaak.

Peter O. werd uiteindelijk in begin vorig jaar aangehouden nadat mensen hem in een steegje hadden gezien. Hij gedroeg zich verdacht en sprak ook een jongetje aan. Een getuige maakte een foto van de man, waarna de politie hem kon oppakken. Bij de arrestatie vonden agenten ruim 2.000 beelden van kinderporno op zijn computer.

Peter O. was 'op jacht'

Een paar maanden later bekende Peter O. dat hij het meisje had verkracht. Hij was die dag naar eigen zeggen "op jacht", maar wilde zijn slachtoffertje niet misbruiken. Het draaide voor hem om het tonen van zijn penis. Waarom hij het jonge kind dan toch heeft misbruikt, kon hij echter niet uitleggen.

Bij de kinderverkrachter zijn meerdere stoornissen vastgesteld, deskundigen adviseerden een lange behandeling in een psychiatrische kliniek. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 2,5 jaar cel en tbs met voorwaarden tegen de dader. De rechter vindt dat Peter O. zo snel mogelijk aan zijn behandeling moet beginnen en legde daarom één jaar cel minder op dan geëist.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.