Terug

Volg Hart van Nederland

Yvonne Coldeweijer laat hoger beroep in zaak Rachel Hazes: geen vertrouwen in rechtssysteem

112

4 feb 2023, 11:53

Yvonne Coldeweijer gaat niet in hoger beroep in de zaak die Rachel Hazes tegen haar aanspande. De rechtbank in Amsterdam oordeelde in januari dat de juicevlogger haar video met uitspraken over Hazes moest verwijderen en een rectificatie moest plaatsen. Bovendien mag Coldeweijer de term "gecremeerde kroket", waarmee zij doelde op Hazes, niet meer gebruiken.

De 36-jarige Yvonne laat zaterdagochtend op Instagram weten zich bij de uitspraak neer te leggen. "Ik heb besloten niet in hoger beroep te gaan, omdat ik er geen zin in heb en verder ook geen vertrouwen heb in het rechtssysteem", legt Coldeweijer uit.

Uitgelekte brief

Hazes spande de zaak aan omdat zij wilde dat de juicevlogger een video zou rectificeren waarin zij uitspraken doet over de rol van Hazes bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen. Coldeweijer beweerde dat de vermeende rol van Hazes in het uitlekken van die brief de reden is dat moeder en zoon momenteel geen contact hebben.

In een eerdere uitzending van Shownieuws werd er gesproken over het kort geding tussen Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer:

Chaotische taferelen bij kort geding Rachel vs Yvonne
8:10
Chaotische taferelen bij kort geding Rachel vs Yvonne

Volgens de rechter kan de vlogger de beschuldigingen niet bewijzen. Ze zijn bovendien "onnodig grievend" en Coldeweijer heeft "geen te respecteren belang bij publicatie van haar uitlatingen".

Ook mag ze Hazes geen "gecremeerde kroket" meer noemen in haar berichtgeving. In het screenshot van zaterdag heeft de vlogger het woord 'kroket' en een foto daarvan in het artikel afgeschermd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.