Terug

Volg Hart van Nederland

Politie doorzoekt Sittardse woning in moordzaak Xavier Durlinger (19)

Politie doorzoekt Sittardse woning in moordzaak Xavier Durlinger (19)

112

7 mrt 2023, 11:56

De politie heeft maandag een woning in de Saffierstraat in Sittard doorzocht in verband met het onderzoek naar de moord op de 19-jarige Xavier Durlinger. Dat meldt De Limburger dinsdag. De jongeman werd sinds 11 mei 2022 vermist en acht dagen later dood gevonden op de Kollenberg in Sittard. De politie heeft nog niet bekendgemaakt waarom deze specifieke woning is doorzocht.

Eerder werd een 19-jarige man opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Durlinger, maar na vrijwillig DNA-onderzoek en het afleggen van een alibi werd hij vrijgelaten. Desondanks geldt hij nog steeds als verdachte voor het Openbaar Ministerie.

In augustus meldde een getuige zich bij de politie die mogelijk kon helpen bij het onderzoek. Het gaat om een man die op 11 mei op het Tempelplein in Sittard fietste. Het is niet bekend of deze getuige iets te maken heeft met de doorzochte woning.

Voorzichtig met informatie delen

De politie heeft eerder besloten om niet alle onderzoeken naar buiten te brengen om te voorkomen dat het onderzoek gehinderd of gestoord wordt en er ten onrechte een beeld kan ontstaan dat bepaalde mensen als verdachte worden gezien. De politie doet nog steeds onderzoek naar de moord en vraagt getuigen zich te melden als ze informatie hebben.

Een paar dagen nadat het lichaam van Xavier werd gevonden liepen honderden mensen mee in een stille tocht voor de gedode jongen:

Honderden mensen lopen stille tocht voor gedode Xavier
2:09
Honderden mensen lopen stille tocht voor gedode Xavier

In het programma Opsporing Verzocht is er dinsdagavond aandacht voor het onderzoek naar de dood van Xavier. Er wordt dan ook nieuwe informatie gedeeld met de kijkers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.