Terug

Volg Hart van Nederland

Wegpiraat (81) scheurt met 190 kilometer per uur over de A12

Wegpiraat (81) scheurt met 190 kilometer per uur over de A12

112

15 mei 2023, 11:21

Een 81-jarige automobilist is zaterdag na een dollemansrit klemgereden door de politie. Dat meldt de Marechaussee maandagochtend. De wegpiraat uit Delft bleek niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De marechaussee wordt zaterdag op de A12 ter hoogte van Arnhem met hoge snelheid ingehaald door de bejaarde automobilist. Hierop wordt direct de achtervolging ingezet, maar de bestuurder trapte het gaspedaal dan nog verder in. Hij negeert een volgteken, scheurt over de vluchtstrook en tikt daarbij een snelheid aan van 190 kilometer per uur.

De 81-jarige bestuurder probeerde uit alle macht te ontkomen, maar werd uiteindelijk ingesloten in het Duitse Rees in samenwerking met de politie. De man is hierna overgedragen aan de Duitse snelwegpolitie.

Ongeldig rijbewijs

Het rijbewijs van de automobilist was al eerder ongeldig verklaard. Voor zijn gevaarlijke rijgedrag en rijden zonder geldig rijbewijs, wordt in Nederland een proces verhaal opgemaakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.