Terug

Volg Hart van Nederland

Voorarrest wordt weer verlengd: advocaat Inez Weski blijft 30 dagen langer in de cel

Voorarrest wordt weer verlengd: advocaat Inez Weski blijft 30 dagen langer in de cel

112

4 mei 2023, 13:56

Advocaat Inez Weski blijft dertig dagen langer in voorarrest. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam donderdag besloten.

De 68-jarige Weski wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen en het schenden van geheimen.

Eerder kwam naar buiten dat vanaf het moment dat Ridouan Taghi in de zwaarbeveiligde EBI gevangenis zat Weski door zijn familie onder druk is gezet om te fungeren als doorgeefluik. Dat bleek volgens Het Parool uit strafdossiers. Volgens justitie is de topadvocaat voor de bedreigingen gezwicht, waarna zij werd aangehouden.

Direct nadat Ridouan Taghi werd afgezonderd in de extra beveiligde EBI en ook zijn neef, die tevens zijn advocaat was, werd aangehouden, zocht de familie van Taghi naar manieren om toch met Marengo-hoofdverdachte in contact te blijven.

Daarom werden de zinnen gezet op advocaat Weski. Het contact zou veelvuldig en indringend zijn geweest.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.