Terug

Volg Hart van Nederland

Weer incident in jeugdgevangenis Breda: 19-jarige gedetineerde doodgestoken

112

15 apr 2022, 17:08

Bij een steekpartij in jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda is vrijdagmiddag een 19-jarge gedetineerde om het leven gekomen. Een andere gedetineerde (20) raakte gewond, zo meldt de politie. De verdachte is een 18-jarige gedetineerde, hij is opgepakt.

Hulpdiensten kregen rond 15.15 uur de melding binnen van een steekpartij in de inrichting. Volgens Omroep Brabant zijn er agenten met kogelwerende vesten op het terrein aanwezig.

Het is nog niet duidelijk wat de verwondingen zijn van de 20-jarige gedetineerde die ook gewond raakte bij de steekpartij. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

'Personeel aangeslagen door afschuwelijke gebeurtenis'

DJI laat vrijdagavond weten dat de familie van het slachtoffer inmiddels op de hoogte is gebracht. Over de aanleiding van de steekpartij worden vanwege het lopende onderzoek geen mededelingen gedaan. Volgens DJI zijn de directie en het personeel van de jeugdgevangenis "erg aangeslagen door deze afschuwelijke gebeurtenis". Voor de direct betrokkenen is nazorg geregeld.

Naast de politie wordt het incident ook onderzocht door de Inspectie Justitie en Veiligheid.

Doodgeschoten gevangene

De jeugdgevangenis kwam enkele maanden geleden nog in het nieuws nadat een jongere die vastzat ontsnapte en uiteindelijk door de politie werd doodgeschoten in België. De 21-jarige gedetineerde had een vuurwapen en gijzelde hiermee personeelsleden van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Beeld: SQ Vision

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.