Terug

Volg Hart van Nederland

Wandelaar laat honden kudde schapen aanvallen in Brunssum: 'Meld je voordat beelden openbaar worden'

Wandelaar laat honden kudde schapen aanvallen in Brunssum: 'Meld je voordat beelden openbaar worden'

112

12 mrt 2023, 12:27

De politie is op zoek naar een hondeneigenaar die in Brunssum toestond dat zijn dieren een ware slachtpartij aanrichtte onder een kudde schapen. Een vrouw zag het gebeuren en maakte beelden van de gruwelijke gebeurtenis. De politie roept de eigenaar op zich te melden, "voordat de haarscherpe beelden mogelijk openbaar worden gemaakt".

De melding kwam op 11 maart rond 15:00 uur binnen, schrijft de politie op Facebook. De ooggetuige zag de man lopen met circa vier honden en een circa 13-jarige jongen aan de achterzijde van de USAG-basis aan de Kranenpool. Daarop zagen zij en haar zoon hoe een aantal schapen werd aangevallen door de honden van de eigenaar. Het resultaat: zeker één schaap is aan de verwondingen overleden, een ander schaap raakte zwaargewond.

De vrouw sprak de wandelaar aan, waarop de man beweerde dat het zijn schapen waren. De daadwerkelijke eigenaar, een schaapsherder, zal zo snel mogelijk aangifte doen.

'Wij laten dit niet ongestraft'

"Het lijkt ons overbodig te zeggen dat wij dit als politie Brunssum – Landgraaf hoog oppakken en dit absoluut niet ongestraft willen laten", schrijft de politie.

Het signalement van de wandelaar, die dus "haarscherp" op beeld staat, is dan ook verspreid. Het gaat om een man van tussen de 55 en 65 jaar, met grijs-wit haar, en een groene (camouflage)jas en groene broek. Hij had een jongen van ongeveer dertien jaar bij zich plus meerdere honden, type bulterriër.

Dader: meld je

"Herkent u uzelf als verdachte van dit feit? Dan geven wij u het dringende advies zich te melden bij ons voordat de haarscherpe beelden mogelijk openbaar worden gemaakt", benadrukt de politie. Ook mensen die de man menen te herkennen of mogelijk iets hebben gezien, worden verzocht zich te melden.

Beeld: Politie Brunssum – Landgraaf

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.