Terug

Volg Hart van Nederland

Waarom steelt iemand in hemelsnaam een putdeksel?

112

2 feb 2023, 19:17

Er lijkt een nieuwe rage te zijn in het stelen van putdeksels. Sinds de start van dit jaar verdwenen er meerdere putdeksels in gemeente Beuningen, Druten en West Maas en Waal. Een 39-jarige man uit Groningen werd deze week aangehouden wegens verdenking van het stelen van meer dan honderd putdeksels in Groningen en Haren. Maar waarom worden ze eigenlijk gestolen?

Oudijzerhandelaar Max van Ewijk is niet verbaasd dat de deksels gestolen worden: "Oud ijzer is per kilogram tussen de twintig en vijfentwintig cent, en de deksels wegen veel. Als er tien deksels eruit worden gehaald dan is dat makkelijk geld verdienen."

Niet vertrouwen

"Ik denk dat mensen de deksels stelen omdat ze weinig geld hebben", zegt Max. Ze kunnen met de gestolen deksels dan dus geld verdienen. "Ik denk dat het gaat om de jeugd of junkies. Ze kunnen dan bijvoorbeeld weer tanken."

Hij heeft zelf ook een keer een putdeksel ontvangen: "Ik heb die opzij gezet want ik vertrouwde het niet. Een putdeksel kan meegenomen worden of gestolen zijn. Mocht de politie of iemand komen dan kunnen we aantonen dat die ingeleverd is. Bovendien als er berichten rondgaan dat er ijzer gestolen is dan houden wij in de gaten of het ingeleverd wordt. Ik heb toevallig nog een mailtje ontvangen dat er ijzer weggehaald was op een erf. We kunnen dan de auto of de kenteken in de gaten houden."

Beeld: Politie Beuningen, Druten, West Maas en Waal

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.