Terug

Volg Hart van Nederland

Vrijdag geen uitspraak in mishandelingszaak Promes, rechtbank heropent onderzoek

112

15 mrt 2023, 10:53

De rechtszaak tegen voetballer Quincy Promes krijgt een vervolg. De rechtbank in Amsterdam heeft woensdag besloten om de mishandelingszaak tegen de voetballer te heropenen. Vrijdag stond er uitspraak van de rechter op de planning maar dat gaat nu niet door.

Promes wordt verdacht van mishandeling van zijn eigen neef tijdens een feest in de zomer van 2020 in Abcoude. Na een woordenwisseling zou de voetballer zijn neef in zijn knie hebben gestoken. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van twee jaar geëist tegen de 31-jarige profvoetballer.

Bij het steekincident liep het slachtoffer ernstig letsel op. De neef werd geraakt in een belangrijke pees, waardoor hij zijn linkerbeen lange tijd niet meer kon gebruiken. Hij moest lang revalideren en kan niet meer hurken of rennen. Ook lijdt hij aan een posttraumatische stressstoornis.

Gestolen ketting

Aan de steekpartij op de verjaardag van Quincy’s broer gingen een ruzie en vechtpartij vooraf. Het motief zou zijn dat de neef in 2016 een ketting ter waarde van 3000 euro zou hebben gestolen van een tante van Promes. In een afgeluisterd gesprek met zijn tante zou Promes hebben gezegd dat hij "de eer had hersteld".

Vrijdag zou de uitspraak worden gedaan, maar dit gaat niet door. Tijdens de zitting zal de rechtbank meer toelichting geven over de zaak.

Rusland

Promes speelde ten tijde van de steekpartij voor Ajax maar verruilde de club begin 2021 voor het Russische Spartak Moskou, waar hij nu nog steeds voetbalt. Hij blijft in Rusland en woont zijn strafzaak niet bij.

De voetballer vreest te worden aangehouden als hij naar Nederland komt, omdat het OM hem in een andere zaak over drugshandel wil horen.

Begin maart kwam het OM met een eis in de mishandelingszaak tegen de voetballer:

Twee jaar gevangenisstraf geëist tegen Quincy Promes
1:54
Twee jaar gevangenisstraf geëist tegen Quincy Promes

Bovenstaande video is eerder uitgezonden door Shownieuws.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.