Terug

Volg Hart van Nederland

Nietsvermoedende vrachtwagenchauffeur sleept Kitty's auto tientallen meters mee in Rijen

112

10 feb 2023, 17:05

In het Brabantse Rijen is een auto tientallen meters meegesleurd door een vrachtwagen. De chauffeur had niets in de gaten en liet een enorme ravage achter. Hij was onderweg naar de supermarkt verderop, die hij moest bevoorraden. De eigenaar van de auto is flink geschrokken van het voorval.

Terwijl de vrachtwagen wilde indraaien raakte hij tijdens het uitzwenken een geparkeerde auto. Deze bleef aan de vrachtwagen hangen en ramde een lantaarnpaal en een paaltje. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand tegen een hekwerk. Het voertuig is raakte zwaar beschadigd en is total loss.

'Auto was weg'

De meegesleurde auto is van Kitty Cozijnsen. Ze werkt in de thuiszorg en was op het moment van het ongeluk thee aan het drinken in de straat. "Dit is echt verschrikkelijk. Ik heb al wat tranen gelaten", zegt ze voor de camera van Hart van Nederland. Ik heb mijn auto bewust al half op de stoep gezet in plaats van een van de twee parkeervakken, omdat daar vaak auto's worden geraakt. Ik hoorde van binnenuit een vrachtwagen voorbijrijden, die voor mijn gevoel met losse inhoud reed. Toen klopte een collega op het raam en riep iets over mijn auto."

Eenmaal buiten kreeg Cozijnsen de schrik van haar leven. "Toen ik buiten kwam was mijn auto weg. Die stond een straat verder total loss tegen een hek. Collega's van mij zijn naar de Jumbo gegaan en hebben de chauffeur gehaald. Ik geloof hem als hij zegt dat hij niets heeft gemerkt. Ik begreep van zijn collega's dat je dat inderdaad niet merkt."

Harde klap

Lia Geerts woont in het appartement dat naast het hekwerk staat: "Ik lag op bed en hoorde opeens een heel harde klap. Toen ik het raam open deed zag ik de auto zowat binnen staan bij ons. Er was wel wat paniek, maar gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. De vrachtwagenchauffeur schijnt niet hard te hebben gereden. Hij is ook gelijk hier naartoe gekomen toen hij er op werd gewezen en is erg geschrokken."

De bewoonster maakt zich zorgen over de verkeerssituatie in de straat. "Ze rijden hard in de straat. Vooral in de avond. Er worden regelmatig auto's geraakt of spiegels van de auto's gereden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.