Terug

Volg Hart van Nederland

Vrachtwagenchauffeur Justin reed van viaduct af, maar bleef wonderwel ongedeerd

112

30 jan 2023, 16:18

Vrachtwagenchauffeur Justin is inmiddels weer thuis, maar het was een zware dag voor de beroepschauffeur en zijn bedrijf. De chauffeur stortte maandag van een viaduct op de A15 bij Gorinchem af en kwam daarbij op een personenbusje terecht. Wonderwel kwamen de beide bestuurders er met slechts lichte verwondingen vanaf.

"Zoiets komt altijd als een schrik", vertelt directeur Eef de Jong van het transportbedrijf aan Hart van Nederland. "Ik kreeg het bericht van de ambulancebroeder dat er een ongeluk was gebeurd", vertelt De Jong. "Maar op de achtergrond hoorde ik Justin al meteen roepen 'Met mij is alles in orde!'" Daar moesten De Jong en de ambulancebroeder wel even om lachen.

Het is al met al een geluk bij een ongeluk: geen zware verwondingen. "Alles valt mee, geen gekke dingen. Ook gelukkig dat de persoon in het busje niks ernstig eraan heeft overgehouden", aldus De Jong. Alleen de vrachtwagen die ziekenhuismateriaal vervoerde is verwoest, "maar plastic en staal is te vervangen".

Steun

Op sociale media stromen steunbetuigingen binnen voor de bestuurders van de vrachtwagen en het bestelbusje. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is nog niet duidelijk, maar mogelijk moest de vrachtwagen uitwijken voor een auto die op de vluchtstrook stond en daardoor stortte het gevaarte toen van de weg af.

"Je krijgt van iedereen positieve berichten, maar ook weleens wat mensen die wat negatief zijn", aldus De Jong. "Maar mijn motto is: 'Probeer positief te denken over zaken'." De Jong heeft dan ook geen reden om aan zijn chauffeur te twijfelen: "Hij is jong maar zeer ervaren en hij verstaat zijn beroep goed."

Justin is nu thuis om bij te komen van het bizarre ongeluk. Het maakt de directeur niet uit wanneer hij weer achter het stuur kruipt. "Dat ligt helemaal aan hem. Maar hij moet wel even rust hebben. Het is niet niks wat er gebeurd is, en iemand moet wel de ruimte krijgen om zoiets goed te verwerken."

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.