Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere doden en gewonden nadat vrachtwagen van dijk rijdt in Nieuw-Beijerland

Meerdere doden en gewonden nadat vrachtwagen van dijk rijdt in Nieuw-Beijerland

112

27 aug 2022, 18:50

In het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland is zaterdag aan het begin van de avond een vrachtauto van de dijk gereden. Onder de dijk was op dat moment een groot buurtfeest aan de gang. Volgens de politie zijn er meerdere doden gevallen. Ook zijn meerdere gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

Om hoeveel dodelijke slachtoffers en gewonden het precies gaat, kan de politie nog niet zeggen. Het gaat in ieder geval om zeker twee doden, aldus een politiewoordvoerder ter plaatse tegen een verslaggever van Rijnmond. Bij het ernstige ongeluk zijn meerdere ambulances en traumahelikopters ingezet.

Barbecuefeest

Het ongeluk gebeurde op de Zuidzijdsedijk, waar op dat moment een barbecuefeest van de lokale ijsvereniging IJsclub de Kom aan de gang was. Door een nog onbekende oorzaak raakte de vrachtwagen van de weg, waarna deze van de dijk reed en te midden van het buurtfeest tot stilstand kwam.

De politie zegt "met heel veel hulpverleners aan het werk te zijn bij het incident". Het onderzoek naar de toedracht van het incident is net als de hulpverlening in volle gang.

Grote ravage

Rond het incident heerst verslagenheid. Aanwezigen op het buurtfeest, andere ooggetuigen en omwonenden worden door de gemeente opgevangen.

Op de plaats van het ongeluk is een grote ravage zichtbaar, met onder meer omver gereden picknicktafels. Rondom de vrachtauto, voorzien van een Spaans kenteken, worden inmiddels hekken geplaatst om de vrachtauto en mogelijke slachtoffers te bergen. Daarvoor is een kraanwagen opgeroepen.

Later meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.