Terug

Volg Hart van Nederland

Voor tweede nacht op rij explosie in Amsterdamse Zeilstraat

112

24 jan 2023, 11:02

Vlak bij een horecapand in de Zeilstraat in Amsterdam-Zuid heeft opnieuw een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Het ging om een explosie in een pand naast het café. De ruiten van dat bedrijfspand, een centrale toegangsdeur van een paar woningen en een geparkeerde auto raakten daarbij beschadigd. Niemand raakte gewond.

De explosie bij dit pand, waar een verhuurbedrijf van onder meer bouwmachines is gevestigd, gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Omwonenden schakelden de politie in nadat zij een harde knal hadden gehoord en rook uit het bedrijfspand zagen komen. Zondagavond was er al een explosie pal voor de horecagelegenheid, waarbij niemand gewond raakte.

Of er schade is aan woningen in de buurt van het verhuurbedrijf is nog niet duidelijk. Dat wordt nog onderzocht. Ook kwam dinsdagochtend de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plekke om te onderzoeken of er niet nog meer explosieven waren.

Verband onderzocht

De politie durft nog niet te zeggen of er een verband is tussen de twee incidenten. Dit wordt nog onderzocht. De politie vraagt getuigen van de explosies zich te melden.

Volgens Het Parool werd het café in oktober 2021 meermaals beschoten en werd afgelopen december bij het pand een explosief aangetroffen.

ANP

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.