Terug

Volg Hart van Nederland

VIDEO: Passagiers gekapseisde watertaxi gered na minuten onder water

112

21 juli 2022, 16:15

Bizarre beelden uit Rotterdam: op een video is te zien hoe donderdagmiddag een watertaxi na een botsing met een rondvaartboot ter hoogte van de Erasmusbrug ondersteboven dobbert. Andere boten proberen het gekapseisde schip met man en macht weer boven water te krijgen. Tijdens de minutenlange reddingsactie, zitten alle zes de inzittenden nog altijd onder water in de taxi.

Uiteindelijk lukt het één van de boten om de watertaxi enigszins overeind te trekken. Het geeft alle passagiers de kans om uit de zinkende boot te klimmen. En dat is net op tijd, want een paar seconden later is de boot volledig onder water verdwenen.

Alle zes mensen die in de watertaxi zaten, zijn uit het water gered. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het gaat om een kapitein en vijf passagiers. Onder hen was een kind. Ze zijn allen ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Niemand zou meer in de inmiddels gezonken watertaxi zitten.

Botsing

Op webcambeelden is te zien hoe de watertaxi in een schuine lijn onder de brug doorvoer en precies voor de boeg van de rechtdoor varende rondvaartboot van het bedrijf Spido terechtkwam. Het kleinere bootje werd geramd en verdween onder water.

De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Hierdoor is de scheepvaartroute gestremd, aldus de veiligheidsregio.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: William van den Handel

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.