Terug

Volg Hart van Nederland

Kinderen onder vuur genomen met paintballgeweer in Almere: 'Kreeg kogel bij oog'

Kinderen onder vuur genomen met paintballgeweer in Almere: 'Kreeg kogel bij oog'

112

17 aug 2022, 22:37

Bizarre taferelen in de Almeerse Filmwijk dinsdagmiddag. Daar zijn meerdere kinderen beschoten met een paintballgeweer. Een aantal slachtoffertjes hebben blauwe plekken opgelopen, één kind is zelfs onder zijn oog geraakt en heeft een enorme bloeduitstorting.

Dat schrijft regio-omroepen 1Almere en Omroep Flevoland, die ouders van de kinderen gesproken hebben. De ouders zijn woest. "Het kan toch niet dat verveelde jongeren hier op kinderen gaan schieten? Mijn zoon heeft gewoon zo’n kogel bij zijn oog gehad. Op deze manier is het niet meer veilig in de wijk."

Geen toezicht

Het incident gebeurde toen de kinderen aan het spelen waren op een voetbalveldje bij het Lumiérepark in Almere. Een jongen kwam op een scooter voorbij en begon te schieten. Buurtbewoners geven aan dat het niet alleen bij het Lumièrepark raak was, maar eerder ook in en rondom het nabijgelegen Walt Disneyplantsoen. Ze hebben iemand op de korrel die mogelijk de dader is. Beelden zijn naar de politie gestuurd.

Er zijn in de buurt grote zorgen over de toename van het aantal geweldsincidenten. "Er is gewoon geen toezicht op de jeugd hier. Dan krijg je dit soort situaties. Er moet gewoon beter gecontroleerd worden", aldus een buurtbewoner. De politie heeft nog geen aangiftes binnen, maar laat de wijkagent al wel onderzoek verrichten. In het openbaar met een paintballgeweer rondlopen is strafbaar en iemand er opzettelijk mee verwonden is mishandeling.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.