Terug

Volg Hart van Nederland

Verwoestende brand in museumgebouw werd waarschijnlijk aangestoken

112

26 mrt 2023, 09:23

Een grote brand bij Museumpark Orientalis in Nijmegen is vermoedelijk aangestoken. Het vuur woedde in een gebouw voor de opslag van spullen bedoeld voor onderhoud van het park. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de monumentale gebouwen.

In de loods stonden maaimachines, golfkarretjes voor medewerkers, en ook een bus voor gehandicapten is verloren gegaan in de vlammenzee. In de werkplaats stonden gasflessen.

Eerder al een kleine brand

Persoonlijke ongelukken zijn niet gebeurd. Het park is van oorsprong een bijbels openluchtmuseum. Nu is het een plek waar de geschiedenis van wereldreligies en de westerse beschaving centraal staan. De brandweer gaat uit van brandstichting. Afgelopen maandag was er ook al een kleine brand. Of er een verband is tussen beide incidenten wordt onderzocht.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.