Terug

Volg Hart van Nederland

'Vermoorde man in Hoorn ligt sinds oudejaarsavond met mes in rug op tuintafel'

112

3 jan 2023, 06:58

Het houdt de gemoederen in Hoorn flink bezig. In de achtertuin van een woning ligt vermoedelijk al sinds oudejaarsavond het lichaam van een man met een mes in zijn rug. Verschillende buurtbewoners van het Boedijnhof beweren dat de man is vermoord en dat het misdrijf zich tijdens oud en nieuw heeft afgespeeld.

"Ik hoorde al van de buren: er ligt een lijk in de tuin bij de overburen", aldus een buurtbewoner. "Toen ben ik ook gaan kijken en zie je inderdaad een kale man over een tafel gebukt liggen met een voorwerp in zijn rug. Dus het lijkt alsof er ruzie of een inbreker is geweest."

Lichaam

Overburen kunnen hun ogen nauwelijks geloven. Vanuit hun raam zien ze een lichaam, vlakbij de gevel van het huis. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. Ze vinden het raadselachtig dat het slachtoffer al meer dan een dag in de tuin had gelegen zonder dat iemand het had opgemerkt.

"Mijn vrouw is jarig op 1 januari, toen hebben we haar verjaardag hier gewoon gevierd. En nu blijkt die man daar gewoon al de hele dag gelegen te hebben. Dat is best heftig, ja", aldus de buurtbewoner.

Geen bewoner

De Forensische opsporing doet uitgebreid onderzoek, in de tuin en in de woning. De omgeving van het Boedijnhof is volledig afgesloten. De politie wil nog niks kwijt over de zaak, maar volgens buren is de dode man geen bewoner van het pand. Het misdrijf is vermoedelijk tijdens met oud en nieuw gepleegd, zo maken omwonenden op uit de vragen die agenten maandagmiddag in de buurt stelt.

"Politie had al gevraagd van 'hebben jullie wat gezien of gehoord'", vertelt de buurtbewoner. "Mijn vrouw heeft wel geschreeuw gehoord met oud en nieuw, maar wist niet of het nu feestgedrag was of ruzie was."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.