Terug

Volg Hart van Nederland

Veiligheidsdiensten pakken vermoedelijke veiligheidschef IS op in Arkel

Veiligheidsdiensten pakken vermoedelijke veiligheidschef IS op in Arkel

112

17 jan 2023, 09:41

De veiligheidsdiensten hebben dinsdag een 37-jarige man opgepakt in Arkel vanwege vermoedelijke banden met de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS). Hij wordt beschuldigd van oorlogsmisdrijven in Syrië en zou daar een leidinggevende rol hebben gehad tussen 2015 en 2018.

Het Openbaar Ministerie gelooft ook dat hij betrokken was bij een andere terroristische groep genaamd Jabhat al-Nusra. De man vroeg in 2019 asiel aan in Nederland en woont sinds 2020 in Arkel.

Het onderzoek is gestart nadat informatie over zijn verleden binnenkwam. Hij zal voorgeleid worden op 20 januari en zal dan horen of hij langer vastgehouden zal worden.

Later meer.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.