Terug

Volg Hart van Nederland

Vermist bemanningslid omgeslagen schip Nieuwe Waterweg vermoedelijk overleden

Vermist bemanningslid omgeslagen schip Nieuwe Waterweg vermoedelijk overleden

112

15 apr 2022, 10:37

Het vermiste bemanningslid van het gekapseisde binnenvaartschip op de Nieuwe Waterweg in de buurt van de Maeslantkering bij Hoek van Holland is vermoedelijk niet meer in leven. De omstandigheden zijn dusdanig dat de overlevingskans niet groot is, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Het slachtoffer zal of in het schip zijn, of zal in het water terecht zijn gekomen en zijn meegevoerd door het water. Er stond op het moment dat het gebeurde donderdag een ebstroom, dus een stroom richting zee. Er wordt volgens de woordvoerder niet meer actief in de omgeving gezocht naar het vermiste bemanningslid. "Maar we zijn wel extra alert."

Berging schip nog gaande

De Veiligheidsregio meldde in de nacht van donderdag op vrijdag dat de reddingsoperatie was gestaakt en dat zou worden overgegaan tot de berging van het schip. Die berging is vrijdagochtend nog altijd gaande, vertelt de zegsman. Het scheepvaartverkeer kan desondanks doorgang vinden.

Het is nog onduidelijk waardoor het schip kapseisde, dat wordt verder onderzocht. Het vaartuig was geladen met anodeblokken, zegt de woordvoerder. Die worden volgens hem gebruikt in de industrie. "Het is een soort samengeperst koolstof." De lading vormt geen gevaar voor de natuur.

Andere opvarende

Naast de vermiste persoon was er nog een andere opvarende op het veertig meter lange binnenvaartschip. Die kon uit het water worden gehaald en was goed aanspreekbaar.

ANP

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.