Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachten Mallorcazaak vangen bot bij hof en moeten langer in cel blijven

112

3 jan 2023, 20:03

De verdachten in de Mallorcazaak die gevraagd hadden om op vrije voeten te worden gesteld in afwachting van het hoger beroep, hebben bot gevangen. Ze moeten van het hof in Leeuwarden 120 dagen langer in voorarrest blijven.

In november werden tijdens het strafproces rond de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman straffen opgelegd tot zeven jaar. De hoogste straf tijdens de eerste aanleg was voor Sanil B. (20) uit Hilversum, die volgens de rechtbank "met een of meer anderen" betrokken was bij het fatale uitgaansgeweld.

Straffen

Medeverdachten Mees T. (19) en Hein B. (19) werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van dertig maanden. Volgens de rechtbank ontbrak het bewijs voor hun betrokkenheid bij de doodslag op Heuvelman. Zij zijn veroordeeld voor ander groepsgeweld die nacht op de boulevard van El Arenal op Mallorca.

Kaan B. (20) kreeg ook dertig maanden met aftrek van voorarrest opgelegd. Lukas O. (19) kreeg 18 maanden cel opgelegd met aftrek van voorarrest, Stan F. (19) 12 maanden met diezelfde aftrek. De 19-jarige Daan van S. kreeg dertig maanden waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek van voorarrest.

Bij Lars van den H. (20) zag de rechtbank in Lelystad een zorgelijke vorm van alcoholverslaving en hij moet zich daarvoor laten behandelen. Verder kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van twee maanden met een proeftijd van twee jaar.

Wanneer het hoger beroep plaats zal vinden, is nog niet bekend.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.