Terug

Volg Hart van Nederland

Twee leerlingen middelbare school Maastricht aangehouden na vondst nepvuurwapens

112

27 jan 2023, 13:41

De politie en marechaussee hebben vrijdag onderzoek gedaan in een school in Maastricht vanwege een "verdachte situatie". Er zou een vuurwapen zijn gezien. De leerlingen van de Bernard Lievegoed School moesten een tijd lang binnen blijven. Uiteindelijk zijn twee nepvuurwapens in beslag genomen, twee minderjarige verdachten zijn opgepakt door de politie.

Rector Patricia Hanssen laat aan de correspondent van Hart van Nederland weten dat de school een melding kreeg over een vuurwapen. "Dat hebben we heel serieus genomen, en gelijk contact opgenomen met de politie. Er zijn geen echte vuurwapens aangetroffen, maar wel twee op echt lijkende nepvuurwapens. Die zijn in beslag genomen."

De school staat aan de Nijverheidsweg in de wijk Heer van de Limburgse hoofdstad. Tassen van leerlingen zijn doorzocht en scholieren werden gefouilleerd. Voor de ingang stonden agenten die voorkomen dat er iemand in of uit gaat.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Track '88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.