Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte schietpartij Zwijndrecht bekende moord direct na arrestatie

112

27 feb 2023, 18:41

Minh V. (49), een maand lang een van de meest gezochte criminelen van Nederland, heeft direct na zijn arrestatie de moord op zijn voormalige schoonmoeder en poging moord op zijn ex-vriendin bekend. Dat bevestigt zijn advocaat Haroon Raza maandagavond aan Hart van Nederland.

Naar eigen zeggen was V., ook wel bekend als 'Lucky', niet op de vlucht om zijn straf te ontlopen. "Hij wilde geld achterlaten voor zijn ex-vriendin Anneke", zegt zijn advocaat. "Daar had hij tijd voor nodig."

Verdachte wil snel zijn straf

"Hij wil nu zo spoedig als kan zijn straf krijgen", zegt zijn advocaat, die op verzoek van zijn cliënt openheid van zaken geeft. "Of het nu levenslang is, of dertig jaar of tbs. Hij zegt: ‘Daar teken ik voor’. Hij accepteert elke mogelijke uitkomst van de zaak. Er is geen reden om dit niet te geloven, omdat hij gekozen heeft om zich niet te laten verdedigen en ook niet naar het advies heeft geluisterd om drie dagen stil te blijven."

Tijdens de verhoren heeft hij de poging moord op zijn ex-vriendin Anneke en de moord op haar 66-jarige moeder Michel een maand geleden bij een Zwijndrechts winkelcentrum tot in detail bekend. "Hij zegt dat het nooit zijn bedoeling was om Anneke pijn te doen."

Maandag werd ook duidelijk dat V. langer blijft vastzitten. Zijn voorarrest werd met veertien dagen verlengd.

'Lucky' werd gearresteerd naar aanleiding van een tip van een oplettende burger. Of het tipgeld van 30.000 euro daadwerkelijk wordt uitbetaald, is nog maar de vraag:

Die beloning voor de tipgever, wordt die wel uitgekeerd? Dit zegt de politie
0:38
Die beloning voor de tipgever, wordt die wel uitgekeerd? Dit zegt de politie

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.