Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte Pool in moordzaak Peter R. de Vries blijft in de cel

Verdachte Pool in moordzaak Peter R. de Vries blijft in de cel

112

18 juli 2022, 15:08

De 27-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries blijft langer vastzitten. Zijn voorarrest is met negentig dagen verlengd, meldt de rechtbank Amsterdam maandag.

Krystian M. uit Polen is 4 juli aangehouden in zijn cel in de penitentiaire inrichting in Lelystad. Diezelfde dag werden ook in Spanje en op Curaçao twee mannen opgepakt, zij zijn inmiddels alle twee in Nederland en zitten ook vast.

De Vries werd op 6 juli vorig jaar neergeschoten in het centrum van Amsterdam en overleed negen dagen later. De twee vermoedelijke uitvoerders van de moord werden kort daarna opgepakt. Tegen hen heeft het Openbaar Ministerie in juni een levenslange celstraf geëist. De rechtbank zou afgelopen donderdag uitspraak doen in hun zaak, maar dit is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Nieuw materiaal

Het OM stuurde vorige week verklaringen van een beschermde getuige in, die nog niet in het dossier zaten. Volgens de rechtbank kunnen deze stukken van belang zijn voor haar oordeel in de zaak. Ook moeten de advocaten van de twee verdachten Delano G. en Kamil E. de kans krijgen op basis van het nieuwe materiaal nader onderzoek te vragen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.